Get Adobe Flash player
Головна сторінка

Початок Фатімських богослужінь у Львові.

Аве, аве, аве, Марія, слався, слався, слався, Маріє!

Ці слова переплетені з молитвою Розарію 13 травня ц.р. лунали на вечірніх вулицях центру Львова. Після Євхаристії в Храмі Стрітення Господнього в день літургійного спомину Пресвятої Діви Марії з Фатіми численне духовенство, на чолі з Високопреосвященним Архієпископом Мечиславом Мокшицьким, чернецтво та миряни з фігурою Непорочно Зачатої Діви Марії з Фатіми вирушило в молитовній процесії вулицями міста.

Зібраний люд Божий на так званому Фатівському богослужінні насичений Словом Божим та Тілом Христа, укріплений проповіддю Львівського Пастиря під час Святої Меси, заохочений проханням Діви Марії молитися про мир у світі та за навернення грішників,  повторюючи слова молитви «Радуйся Маріє…», благав Всевишнього про милосердя для світу.

Сестри зі Згромадження Святого Йосипа мали особливий привілей в цьому богослужінні - підготували розважання радісних таємниць Розарію, ділячись в ньому власним досвідом зустрічі з Господом у Божому Слові.

Вражаючим було бачити людей, які відпочиваючи в кафе та ресторанах вставали, коли біля них проходив молитовний похід, або тих які виглядаючи з вікон своїх помешкань також промовляли: «Свята Маріє Мати Божа молися за нас…». Не бракувало і таких, яких зовнішня постава вказувала на те, що вони байдужі до чогось такого. Проте Господь знає серце кожного і віддаючи людство під материнську опіку Пресвятої Діви Марії прагне кожну людину обдарувати своїми благодатями. Отці Домініканці, які збагнули це прагнення Бога і вже четвертий рік поспіль щомісячно 13 числа з травня по жовтень організовують такі процесії разом з тими, хто особисто переконався в покрові Матері Божої, моляться за навернення інших, бажаючи їм добра та щастя.