Get Adobe Flash player
Головна сторінка

Процесія на честь блаженного Якова Стрепи

 

6 вересня цього року вулицями Львова, починаючи від храму святого Антонія і закінчуючи Львівською кафедрою латинського обряду, пройшла молитовна хода з реліквіями бл. Якова Стрепи - покровителя Львівської Архідієцезії.

 

У зв’язку з воєнними діями, які ведуться на Сході України, цьогорічна процесія мала покутний характер. Численні миряни з усієї Львівської Архідієцезії, Богопосвячені особи, в тому числі і Сестри Святого Йосипа з Львівських, Стрийської та Тернопільської спільнот, духовенство на чолі з Архієпископом Мечиславом Мокшицьким, його Єпископом-помічником Леоном Малим, Єпископом-емеритом Мар’яном Бучеком та Архієпископом Тадеушом Кондрусєвічем з Мінська молилися Розарій за Україну. Зворушливими були слова, сказані Мінсько-Могилевським Владикою: Запевняю, що Білорусія невпинно молиться про мир в Богом вибраній і любленій Україні.

Зібрані на процесії, розважаючи болісні таємниці життя Ісуса, а потім на Євхаристії в Митрополичій катедрі, просили у Бога за заступництвом Богородиці та бл. Якова Стрепи про припинення війни на Сході України, про мир у нашій Батьківщині, за владу, за тих, хто виборює цілісність і суверенітет нашої Держави, за поранених і тих, хто загинув під час воєнних сутичок на Сході Країни. Молилися також за наших ворогів.