Get Adobe Flash player
Головна сторінка

Хор «Misericordia» у св. Шарбеля

 

4 травня 2021 року хор «Misericordia» парафіяльного костелу Божого Милосердя і ПДМ Неустанної Допомоги м. Тернополя під керівництвом сестри Давиди (Згромадження сестер  Св. Йосипа) та з отцем настоятелем Анджеєм Маліґом провели чудовий день зосередження в парафії святого Шарбеля в с. Байківці.

Парафія святого Шарбеля Римсько-Католицької Церкви с. Байківці Тернопільського району зареєстрована у 2020 році. Храм, який був збудований римо-католиками у 1937 році, був у власності Української держави з 1994 року. Хоч Україна в період становлення не мала можливостей виділяти кошти на реставрацію костелу, ця історична пам’ятка добре збережена завдяки старанням місцевого пароха храму святої Параскеви Сербської о. Віталія Дзюби. Храм є цінною історичною пам’яткою, адже особлива архітектура вирізняє його з-посеред багатьох костелів. Храм наразі ще відновлюється. Це дасть змогу здійснювати паломництво з метою духовного та фізичного зцілення багатьох вірян. У перспективі костел буде не лише молитовним, а й культурним центром.

 

Всі мали змогу приступити до Таїнства Сповіді, бути присутніми на адорації Пресвятих Дарів. На богослужінні за участю отця Юрія Ткача під захоплюючі звуки органу наш спів та молитви прославляли Господа.  Беручи  участь в Євхаристії,  ми приймали святе Причастя, тим самим зміцнюючи єдність Церкви - Тіла Христового.

В храмі знаходяться привезені з Лівану частинки мощей святого Шарбеля. До цього святого моляться віряни і Східної, і Західної Церкви. Його вважають відомим цілителем та чудотворцем. Отець Юрій розповів нам історію храму, роль святого Шарбеля в парафії на його честь. Також ми дізнались про історію ікони "Божої Матері, яка розплутує вузли", що є в храмі, та мали змогу помолитися про заступництво Богородиці.

На завершення, після духовного наповнення, всі мали змогу насолодитись чудовим творінням Бога – природою, та відпочити, споглядаючи весняні краєвиди на галявині  поблизу лісу, радіючи та веселячись як діти, на славу Господа.

Член хору «Misericordia»